Curious about our DNA test? Then read Johnny’s experience now!

DNA Test Kit

Ben jij op zoek naar een DNA Test Kit? Omniyou helpt jou graag! Wij analyseren DNA op het gebied van voeding, sport, huid, slaap en stress. Met deze informatie kan jij vervolgens geïnformeerde keuzes maken voor een gezond(er) leven. Hiervoor kun jij een simpele Omniyou DNA Test Kit thuisgestuurd krijgen.

Wat is een Omniyou DNA Test Kit?

Met onze DNA Test Kit ben jij een paar stappen verwijderd van het ontdekken van jouw erfelijke eigenschappen die met leefstijl te maken hebben. Zodra jij een keuze hebt gemaakt uit een van onze DNA-rapporten, krijg jij van ons een DNA Test Kit door de brievenbus. Hiermee kan jij thuis je eigen DNA afnemen.

De DNA Test Kit bevat duidelijke instructies over hoe jij precies jouw DNA kunt verzamelen. Gelukkig is het heel simpel proces. In de kit vind je een wattenstaafje en een buisje. Met het wattenstaafje wrijf je stevig tegen de binnenkant van je wang aan. Vervolgens stop je het wattenstaafje in het buisje en kun je deze naar ons terugsturen.

Wat kan de DNA test kit jou bieden?

Wat kan de DNA Test Kit van Omniyou jou bieden?

Wanneer wij jouw DNA-sample binnen hebben, gaan we gelijk voor jou aan de slag. In het laboratorium zal eerst jouw DNA ‘uitgelezen’ worden. Daarna koppelen wij jouw DNA aan de unieke eigenschappen die jij bezit. Na ongeveer zes tot acht weken na het terugsturen van jouw sample kan jij begrijpelijke en toepasbare resultaten verwachten.

Welke resultaten dat precies zijn, is afhankelijk van welke DNA-rapporten jij hebt gekozen. Zoals eerder aangegeven, kunnen wij jou een DNA Test Kit opsturen gerelateerd aan voeding, sport, huid, slaap en stress. Dit zijn onze DNA-rapporten op een rijtje:

 1. Nutrigenomics (voeding)
 2. Nutrition+
 3. Athleticogenomics (sport)
 4. Athletics+
 5. Dermagenomics (huid)
 6. Somnogenomics (slaap)
 7. Stress-genomics
 8. Neancestry mini-rapport

Nutrigenomics (voeding)

Zoals er op elk potje een deksel past, past er bij jouw lichaam een uniek voedingspatroon. Ons Nutrigenomics-rapport vormt een solide basis voor het maken van gezondere voedingskeuzes die bij jou passen. Krijg inzichten in:

Nutrition+

Nutrition+ is een verdieping en praktische aanvulling op ons Nutrigenomics-rapport. De ideale handvaten om een passend voedingspatroon voor jezelf te creëren. Krijg informatie over:

 • De effecten van de verschillende macro- en micronutriënten
 • Het eten van eiwitten en koolhydraten in relatie tot sport
 • Overzichtelijke tabellen aan voedingsstoffen waarin de verschillende macro- en micronutriënten voorkomen

Athleticogenomics (sport)

Wil jij jezelf als topsporter of als beginnend sporter naar een hoger niveau tillen? Schaf dan ons Athleticogenomics-rapport aan. Krijg inzichten in:

Athletics+

Athletics+ is een verdieping en praktische aanvulling op ons Athleticogenomics-rapport. Hierin wordt uitgelegd wat de aanleg voor verschillende genetische eigenschappen voor jou als sporter betekent en hoe jij deze informatie kan toepassen voor een optimaal resultaat. Krijg informatie over: 

 • Trainingsprincipes en trainingsregels
 • Trainingsmethoden voor krachtsport, intervalsport en duursport
 • Trainingsmethoden in relatie tot de maximale zuurstofopname, de verzuringsgrens en spiertype

Dermagenomics (huid)

Een goede huidverzorgingsroutine is onmisbaar om de huid zo gezond mogelijk te houden. Je doet dit bijvoorbeeld om acne tegen te gaan, de huid tegen de zon te beschermen of om rimpelvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Krijg inzichten in: 

Somnogenomics (slaap)

We weten allemaal hoe cruciaal slaap voor is voor een gezond leven. Maar een goede nachtrust betekent voor iedereen wat anders. Krijg inzichten in:

 • Slaapduur – en tijd: ben jij bijvoorbeeld een ochtend- of een avondmens?
 • De kwaliteit van jouw slaap en hoe goed jij tegen een nacht zonder slaap kan
 • Jouw genetisch risico op het Restless Legs Syndrome (rustelozebenensyndroom)

Stress-genomics

Hoe stressgevoeligheid jij bent en hoe jouw lichaam reageert op stress hebben genetische componenten. Krijg inzichten in:

 • Hoeverre jij een denker (worrier) of een doener (warrior) bent tijdens stressvolle momenten
 • Hoe snel jouw lichaam herstelt na het ervaren van acute stress
 • Het effect van stress op jouw stofwisseling
 • Wat voor invloed werkdruk heeft op jouw stress-levels

Neancestry mini-rapport

In een heel ver verleden heeft de moderne mens zoals we die nu kennen ooit nakomelingen gekregen met de Neanderthalers. Bij mensen van Europese afkomst is dit nog altijd terug te zien in het DNA. Krijg inzicht in:

 • De hoeveelheid genetische varianten die jij nog hebt van de Neanderthalers en hoe zich dit verhoudt tot andere mensen

Van DNA Test Kit naar een gezonde(re) leefstijl

Het doel van Omniyou is om mensen een gezonde(re) leefstijl te laten oppakken op basis van unieke genetische eigenschappen op het gebied van voeding, sport, huid, stress en slaap. Pas wanneer jij een kijkje neemt in jouw DNA, kan jij in het dagelijks leven geïnformeerde keuzes maken die aansluiten bij jouw lichaam.

Een DNA Test Kit van Omniyou is daarom de perfecte eerste stap naar een gezonde(re) leefstijl. Het vormt een sterke basis waarop jij kunt voortbouwen. Hieronder staan overzichtelijk de stappen van het gehele proces aangegeven:

 1. Maak een keuze uit (een van) onze DNA-rapporten
 2. Krijg een DNA Test Kit thuisgestuurd
 3. Stuur op simpele wijze jouw DNA-sample naar ons terug
 4. Jouw DNA wordt door een onafhankelijk laboratorium uitgelezen
 5. Wij koppelen unieke erfelijke eigenschappen aan jouw DNA
 6. In een beveiligde online portal vind je de begrijpelijke en toepasbare resultaten

Gebaseerd op betrouwbare wetenschap

Wij baseren onze resultaten op wetenschappelijke bevindingen. Deze bevindingen worden altijd gepubliceerd in speciale tijdschriften, zoals ‘Nature’ en ‘The Lancet’.  Artikelen van deze tijdschriften zijn openbaar toegankelijk en moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Zo vindt er altijd zogenaamde ‘peer reviewing’ plaats. Hierbij beoordelen collega-wetenschappers uit hetzelfde onderzoeksveld het onderzoek. Alleen als er geen twijfel over de resultaten bestaat, mag het gepubliceerd worden. Wij kunnen deze artikelen gebruiken om genen te selecteren voor onze DNA-testen.

Wij verstrekken geen informatie over medische aandoeningen

Wij van Omniyou hebben bewust de keuze gemaakt om geen informatie over medische aandoeningen te verstrekken. DNA kan een verlaagde of een verhoogde mate van risico op het ontwikkelen van een bepaald aandoening aangeven.

Met een nadruk op risico: DNA biedt géén zekerheid dat je een specifieke aandoening ontwikkelt. De impact van het ontvangen van zulke informatie kan voor iemand enorm zijn. Wij zijn daarom van mening dat professionele begeleiding door een medisch specialist hierin essentieel is.

Jouw privacy is beschermd

Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Bij Omniyou heb jij alleen de sleutel tot jouw DNA-data. Nadat wij jouw DNA hebben onderzocht, wordt het DNA-sample meteen vernietigd. Vervolgens zullen wij de data anonimiseren.

Doordat de data geanonimiseerd is, kunnen wij de resultaten niet naar jou herleiden. Verder zullen wij nooit jouw DNA-data doorverkopen aan derde partijen. Jij hebt de volledige controle en kunt daarom ook op elk moment beslissen jouw account te laten verwijderen.

Ben jij klaar om het gelijk goed aan te pakken? Kies jouw DNA Test Kit!

Maak de juiste investering voor een gezond(er) leven met de Omniyou DNA Test Kit. Mocht jij benieuwd zijn naar wat een Omniyou DNA-test je zoal kan opleveren, lees dan hier de ervaring van Annelies. Zit jij nog met vragen, of wil je graag meer informatie? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.