Meet the team: Lody de Groot — COO and Scientist

Lody de Groot

 

Lody de Groot is de Chief Operating Officer van LifeCode Solutions en brengt een schat aan ervaring en biomedische expertise naar het team. Graag vertellen we wat meer over Lody’s kennis en wat hem drijft.

Lody is een wetenschapper in hart en nieren en deelt graag zijn kennis. “Ik hou van de uitdaging om complexe informatie aan het grote publiek te communiceren.” Als biomedisch wetenschapper heeft hij jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan aan een scala aan onderwerpen, van evolutie bij hagedissen tot fundamentele neurowetenschappen en hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Tijdens dit onderzoek kwam hij erachter dat hij boven alles gepassioneerd wordt zodra hij ziet dat hij werkelijk een impact kan maken op het leven van anderen. Binnen LifeCode Solutions is dat dan ook echt waar hij aan werkt: een gezonder leven voor iedereen.

De medische wetenschap heeft het oud worden inmiddels wel redelijk onder de knie. Gezónd oud worden, dat is nu de uitdaging!

Wetenschappelijk zijn er inmiddels veel inzichten die het gemakkelijker maken voor mensen om zo gezond mogelijk te leven, maar helaas wordt daar mijn inziens nog veel te weinig gebruik van gemaakt”. Lody zet zich in om die wetenschappelijke kennis beschikbaar te maken voor iedereen. Daarbij is het ook belangrijk dat het niet alleen de kennis is, maar ook de praktische invulling hiervan. Het trainen van bijvoorbeeld sporttrainers en voedingsdeskundigen, om de wetenschappelijke uitkomsten om te zetten naar persoonlijke maatwerk-adviezen, is een van zijn favoriete taken.

Voor de toekomst van LifeCode Solutions heeft Lody ook veel ideeën. “We zijn bezig om onze producten en diensten uit te breiden met nog meer persoonlijke data. Door samen te werken met andere bedrijven met verschillende expertises kunnen we nog meer impact maken op de gezondheid van mensen”. LifeCode Solutions maakt het mensen mogelijk om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid. “Ik vind het geweldig om iets te kunnen betekenen voor mensen hun gezondheid en daarmee hun levensgeluk hopelijk wat te kunnen vergroten”.