Belangrijke kennispartner in de sport en welzijnssector

By Stella

Wij leveren een bijdrage aan jouw welzijn, Omnigen is opgericht vanuit de gedachte dat het menselijk genoom een schat aan informatie bevat, die ingezet kan worden om de levens van mensen blijvend te verbeteren. We richten ons op het begrijpelijk en toepasbaar maken van de ontwikkelingen binnen de genetica, voor het individu.

Professionele atleten

Op de termijn concentreren we ons op dienstverlening voor professionele atleten. Door genetische analyse kunnen we nu in veel gevallen de verschillen tussen individuen verklaren. Deze technologie willen wij verder ontwikkelen en uitbouwen. Samen met sportbonden en andere experts uit het veld, zullen we de verbanden tussen genen en sportieve prestaties in kaart brengen, interpreteren en omzetten in heldere rapportages en adviezen.

Veel van de functies van jouw lichaam, hoe je reageert op stress, hoe je lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert of hoe jouw lichaam en geest reageren op fysieke inspanning hebben een basis in jouw genen. Die genen bepalen nooit alles aan jou – je bent niet alleen je genen, maar ze spelen wel een zeer belangrijke rol. De kennis die de afgelopen jaren is verkregen over de relatie tussen iemands genen en zijn lichaam, gezondheid en zelfs persoonlijkheid willen wij toepassen in de praktijk.

Kennispartner

Als kennispartner willen we kijken hoe we gebruikers kunnen ondersteunen in het vinden van de beste manier om optimaal te presteren. Welke voedingsmiddelen kan je beter mijden omdat je er misschien gevoeliger voor bent, of kunnen we bepalen welke voedingssupplementen in jouw dieet een beter effect hebben en welke eigenlijk geen toegevoegde waarde hebben?

We zullen die dienstverlening zo snel mogelijk ook beschikbaar stellen aan een breed publiek – mensen die serieus met sport en beweging bezig zijn en beter willen begrijpen hoe hun genetisch opbouw een rol vervult in die activiteiten.

Lange termijn toepassingen

Onze ambitie is het om de kloof tussen de (medische) wetenschap en het leven van gewone mensen te overbruggen. De individuele aanpak waar wij voor staan, was in het verleden technisch onmogelijk. Nu kunnen we door middel van genetische analyses in veel gevallen de verschillen tussen individuen verklaren. We weten bijvoorbeeld beter waarom een zekere behandeling voor de ene persoon wel werkt en voor de ander niet.

Binnen de medische sector, willen we laten zien dat het niet alleen over ziekte en behandeling gaat, maar dat er ook veel waardevolle inzichten zijn die tot verbetering van gezondheid kunnen leiden, die ziekte juist uitstellen. Door in kaart te brengen hoe jouw genen je risico op bepaalde aandoeningen beïnvloeden, kun je proactief controle nemen over je eigen gezondheid en zelfs vroegtijdige diagnose bevorderen. Er zijn steeds meer (met name ouderdoms-) ziekten die, mits tijdig geconstateerd, goed kunnen worden behandeld en in sommige gevallen zelfs volledig kunnen worden voorkomen.

Interesse in verdere informatie?

Wil je op de hoogte worden gehouden van de spannende ontwikkelingen binnen Omnigen? Abonneer op onze nieuwsbrief (momenteel 4x per jaar). Heb je als organisatie of bedrijf interesse in een persoonlijk gesprek? Contact ons op het nummer 010-340 0116.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Om onze dienstverlening en site te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Klik op Accepteer Cookies om deze te accepteren. Privacy Statement
You have successfully subscribed!