Curious about our DNA test? Then read Johnny’s experience now!

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder kun je alle veelgestelde vragen lezen. Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op en we beantwoorden hem graag.

Binnen één tot maximaal vijf werkdagen na het bestellen ontvang je jouw DNA-afname-kit op de deurmat. In deze kit vind je alles wat nodig is, samen met een uitgebreide instructie, om zelf een goed DNA-sample te nemen van het slijmvlies aan de binnenkant van jouw wang. Nadat je een online account hebt aangemaakt en jouw sample hebt aangemeld stuur je het sample kosteloos terug met behulp van de meegeleverde retourenvelop. Jouw sample wordt door een gerenommeerd en gecertificeerd onderzoekslaboratorium in Nederland geanalyseerd en jouw resultaten worden door ons in jouw persoonlijke portal gezet. Jij ontvangt een mail zodra jouw rapport klaar is en je jouw persoonlijke DNA-rapport(en) kunt bekijken.

Vanaf het moment dat we een sample retour hebben ontvangen duurt het gemiddeld 6 tot 8 weken voordat jouw DNA-data beschikbaar is. Vanaf het moment dat het sample naar het laboratorium gaat (hier krijg je bericht van) duurt het maximaal nog 2 weken.

Privacy staat bij Omniyou voorop; daarom sturen wij geen papieren versie van jouw persoonlijke rapport via de post.  Alleen digitaal kunnen wij de bescherming van jouw gegevens garanderen. Wel is er de mogelijkheid om zelf het rapport uit te printen wanneer het rapport beschikbaar is in jouw eigen online omgeving.

Je vindt een barcode op de instructiekaart. Bewaar deze goed om toegang te krijgen tot jouw online profiel. Daarnaast is er een barcode vastgemaakt aan de antwoordenvelop welke je op het buisje met jouw DNA-sample moet plakken.

Jouw DNA-data wordt gepseudonimiseerd en goed beveiligd opgeslagen. Hierdoor is er geen verbinding tussen jouw naam en adres en de genetische data, waardoor het DNA-sample niet herleidbaar is naar een specifiek persoon. Wij gebruiken deze gegevens enkel en alleen voor updates van het rapport en de mogelijkheid voor jou om andere rapporten en producten aan te schaffen. Wij delen geen gegevens met derden en zullen jouw DNA-data nooit gebruiken voor andere doeleinden dan jouw rapporten en producten. Enkel na uitdrukkelijke toestemming van jou zullen wij de data intern gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard kan je bij ons aangeven dat je niet wil dat jouw gegevens bewaard worden, wij zullen deze dan verwijderen. LET OP: vanaf dat moment kunnen wij geen updates meer doorvoeren en zijn de rapporten niet meer te lezen in de portal.

Je kan een verzoek indienen om je gegevens te laten verwijderen door een mail te sturen  met het verzoek tot verwijdering onder vermelding van jouw barcode naar . We kunnen vanaf dat moment dan helaas geen updates van je rapport(en) meer leveren en de rapporten zullen niet meer online in te zien zijn. Wanneer je een nieuw rapport wilt aanschaffen zul je opnieuw een DNA-sample moeten opsturen met bijkomende kosten.

Allergieën zijn zeer complexe eigenschappen, waarbij het immuunsysteem een reactie geeft op een prikkel van buitenaf. Hoe het immuunsysteem reageert op een prikkel is voor een groot deel afhankelijk van het leerproces dat het afweersysteem tijdens jouw leven heeft ondergaan. Hoewel er een genetisch component zit in de aanleg van de immuunreactie, is de wisselwerking tussen de invloeden van buitenaf en hoe jouw immuunsysteem in de loop der tijd geherprogrammeerd is, te groot om door middel van de DNA-analyse goede informatie te geven over allergische reacties.

Wij geven geen informatie over medische indicaties. De interpretatie die hoort bij het verstrekken van informatie over het risico op ziektes hoort ons inziens altijd bij een medisch specialist. Wij geven daarom geen informatie over de genetische aanleg voor ziektes en aandoeningen.

Een aantal rapporten zijn alleen in combinatie te bestellen, dit heeft verschillende redenen: Nutrition+ en Athletico+ zijn alleen in combinatie met respectievelijk Nutrigenomics en Athleticogenomics te bestellen, omdat deze rapporten een aanvulling zijn op de basisrapporten. Somnogenomics en Stressgenomics zijn gecombineerd, omdat deze rapporten samen een beeld geven over de mentale gezondheid. Neancestry is een minirapport en is als los product te klein om apart aan te bieden.

Ja dat kan via de winkel die je in jouw persoonlijke account kunt vinden. Zodra jouw DNA-data in de Omniyou-portal geactiveerd is, kun je hier alle producten en rapporten vinden die voor jou beschikbaar zijn. Hiervoor hoef je dus niet opnieuw een DNA-sample aan te leveren.

LET OP: wanneer je hebt aangegeven dat de DNA-data moet worden verwijderd, dan zul je wel opnieuw een DNA-sample moeten aanleveren met bijkomende kosten.