Curious about our DNA test? Then read Johnny’s experience now!

Over ons

Omniyou

Omniyou is een Nederlands bedrijf dat bestaat uit een hecht team van gemotiveerde professionals met een (bio)informatica of medisch biologische achtergrond.

De verbindende factor binnen het team is een passie voor wetenschap, in het bijzonder op het gebied van genetica. Het is deze passie gecombineerd met de juiste expertise dat leidt tot de begrijpelijke en toepasbare producten van Omniyou.

Omniyou is onderdeel van LifeCode Solutions BV. en levert naast de vertrouwde wetenschappelijke DNA-rapporten ook leefstijladviezen. Het doel van deze adviezen is om jouw genetische profiel te vertalen naar goede gewoonten in het dagelijks leven waar je nog jaren de vruchten van plukt.

Omniyou team

Ons doel

Omniyou heeft als doel om wetenschappelijke kennis en onderzoeksresultaten vanuit de genetica op een positieve en betekenisvolle manier beschikbaar te maken voor mensen.

Wij weten als geen ander dat wetenschappelijke informatie soms moeilijk te begrijpen kan zijn zonder een achtergrond in het relevante vakgebied. Daarom vertalen wij de genetische aanleg van mensen op een begrijpelijke manier naar informatie waar jij actief mee aan de slag kan in jouw dagelijks leven.

Deze vertaalslag leggen wij vast in online rapporten, waarbij begrijpelijkheid en dataveiligheid altijd voorop staan. Wij hopen op deze manier mensen in staat te stellen om zichzelf een gezondere leefstijl aan te meten op basis van hun genetische informatie.

Privacy

De beveiliging van jouw persoonlijke data is voor Omniyou een topprioriteit. Op verschillende manieren waarborgen wij jouw privacy:

  • Jouw DNA blijft in Nederland, wordt in een Nederlands gecertificeerd laboratorium geanalyseerd en na analyse wordt het sample vernietigd.
  • Alle DNA-data en persoonsgegevens bevinden zich op servers binnen de EU.
  • De data wordt met behulp van encryptie veilig opgeslagen.
  • Wij pseudonimiseren de data, wat betekent dat alleen jij de sleutel hebt om de DNA-data aan jouw persoon te koppelen. Wij verwijderen daarbij jouw persoonsgegevens, zoals naam en adres volledig uit onze database.

Jouw persoonsgegevens en DNA-data zijn van jou en blijven te allen tijde van jou. Dit betekent dat:

  • Wij jouw gegevens nooit zullen delen of doorverkopen met derden. 
  • Jij de mogelijkheid hebt om je complete ruwe DNA-dataset bij ons op te vragen.
  • Jij altijd de mogelijkheid hebt om alle data door ons te laten verwijderen.

De wetenschap

Ons DNA bevat 20 tot 25 duizend genen, waarbij een gen kan worden gezien als een specifiek stuk genetische code dat een bepaalde functie heeft. Ieder mens bezit al deze genen, maar van veel genen bestaan er verschillende versies, zogenaamde varianten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het effect dat een gen heeft afhankelijk kan zijn van de variant die iemand bezit. Dit betekent dat de uitwerking van een eigenschap die hoort bij een gen niet altijd helemaal hetzelfde is, maar afhankelijk is van de variant van het gen. 

Wetenschappers over de hele wereld werken doorlopend aan het in kaart brengen van de functies van alle genen en hoe genetische varianten deze functionaliteit beïnvloeden. De bevindingen hiervan publiceren zij in speciale wetenschappelijke tijdschriften. Deze duizenden publicaties gebruiken wij om genetische varianten te selecteren die iets kunnen vertellen over bijvoorbeeld voeding, sport, stress of slaap. 

Alleen eigenschappen die een significante associatie laten zien met een genetische variant zijn opgenomen in onze rapporten. Niet iedere genetische eigenschap is wetenschappelijk even uitgebreid onderzocht. Sommige varianten zijn pas net ontdekt, terwijl andere al meer dan 30 jaar bekend zijn. Om hier volledig transparant in te zijn vind je in onze rapportages voor iedere eigenschap een score hoe wetenschappelijk gevalideerd deze is.