DNA Onderzoek

Gebruik je DNA als digitale opslag! Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van zogenoemde ‘data centers’. Dit zijn zeer grote ruimtes die helemaal gevuld zijn met servers en harde schijven.
Lees meer

Allergieën en DNA

Aardbeien, pollen, chocola en zelfs een drilboor, grasmaaiers of hobbelige busritten kunnen bij sommige mensen leiden tot netelroos, huiduitslag of hoofdpijn, waardoor zij zich heel vermoeid voelen.
Lees meer

Chromosomen: twee meter DNA per cel

Wij hebben van elk chromosoom twee exemplaren. Eén daarvan is van de vader en één van de moeder.
Lees meer

Verjonging door genen

Wetenschappers van het Salk Institute hebben onderzoek gedaan naar de verjonging van cellen. Voor het onderzoek hebben ze gebruik gemaakt van de eerder gevonden ‘Yamanaka factoren’.
Lees meer

Waarom wordt mijn haar grijs?

Er is al vaker onderzoek gedaan naar hoofdhaar, met name naar de oorzaak van de kleur en dikte, maar ook kaalheid. Al deze eigenschappen van het haar worden veroorzaakt door bepaalde genen.
Lees meer

Waarom Omniyou geen informatie geeft over medische aandoeningen

Een aantal andere aanbieders van commerciële DNA testen geven informatie over dragerschap van erfelijke aandoeningen. Dit gaat bijvoorbeeld om zeer ernstige ziekten zoals kanker of onbehandelbare aandoeningen zoals Alzheimer.
Lees meer

Olympisch roeier Govert Viergever vertelt over het DNA-dieet

‘In topsport gaat het om punten van procenten. En daarvoor zou je wel gek zijn als je bepaalde technieken niet zou gebruiken. En zeker als ze zo simpel en non-invasief zijn als gewoon in een buisje spugen en dat opsturen naar een lab.’
Lees meer

Is Roken Slecht Voor Mijn DNA?

Dat roken erg ongezond is, was ons al duidelijk. We horen en lezen elke dag over de negatieve impact van roken op bijvoorbeeld onze longen.
Lees meer
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Om onze dienstverlening en site te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Klik op Accepteer Cookies om deze te accepteren. Privacy Statement
You have successfully subscribed!