Wij van Omniyou willen jou in staat stellen de meest gezonde versie van jezelf te worden. Hiervoor bieden wij jou een simpele DNA Thuis Test aan. Met behulp van een DNA Thuis Test kijken wij naar verschillende eigenschappen op het gebied van voeding, sport en lifestyle.

Hoe werkt een DNA Thuis Test?

Tegenwoordig ben jij slechts een paar klikken verwijderd van het zelftesten van jouw DNA. Wanneer jij besluit een van onze DNA-rapporten te bestellen, krijg jij – zoals de naam al weggeeft – een DNA-test thuisgestuurd. Hiermee kun je heel eenvoudig jouw eigen DNA afnemen.

Zoals de instructies zullen aangeven, doe je dit door met een wattenstaafje wat cellen van de binnenkant van je wang af te schrapen. Een zogeheten wangslijmvlies-sample. Een enkele cel bevat maar liefst twee meter aan DNA. Aan de cellen die jij van je wang schraapt, hebben wij dus wel genoeg.

Deze sample stuur jij vervolgens terug naar ons. Vanaf dat moment gaan wij voor jou aan de slag en hoef jij enkel en alleen nog af te wachten. Dit zal ongeveer zes tot acht weken duren.

Eerst zal jouw sample namelijk naar een onafhankelijk en gecertificeerd laboratorium worden gestuurd. Dit laboratorium gaat jouw DNA “uitlezen”. De data die daaruit volgt, wordt vervolgens door onszelf geanalyseerd en toveren wij om tot begrijpelijke en toepasbare resultaten.

Van DNA Thuis Test naar toepasbare resultaten

Voor het gemak zetten we nog even alle stappen op een rijtje:

  1. Bestel jouw DNA-rapport(en) naar keuze
  2. Ontvang een DNA Thuis Test door de brievenbus
  3. Stuur jouw DNA-sample retour
  4. Een gecertificeerd laboratorium leest jouw DNA uit
  5. Wij koppelen de DNA-data aan jouw unieke genetische eigenschappen
  6. Begrijpelijke en toepasbare resultaten in een online beveiligde portal

Maar hoe zien deze resultaten er precies uit? Dat is afhankelijk van welk DNA-rapport of welke DNA-rapporten jij besteld. Het gehele assortiment van Omniyou is ingericht op het gebied van leefstijl. Om precies te zijn, bieden wij DNA Thuis Testen aan in de categorieën voeding, sport, huid, stress, en slaap.

Voeding (Nutrigenomics)

Met ons Nutrigenomics-rapport krijg jij inzichten in jouw genetische aanleg voor overgewicht en jouw optimale ratio eiwitten, vetten en koolhydraten. Verder kom jij achter eventuele risico’s op tekorten aan specifieke vitamines en mineralen. Ook kunnen wij iets zeggen over jouw gevoeligheid om een hoge bloeddruk te krijgen door het eten van zout. Met deze informatie kan jij gerichtere voedingskeuzes maken die écht bij jouw lichaam passen.

Sport (Athleticogenomics)

Om jou doelgerichter te kunnen laten sporten, geven wij inzichten in jouw genetische aanleg voor kracht- en duursport in het Athleticogenomics-rapport. Hierbij komen de zuurstofopname, de verzuringsgrens en de verhouding snelle en langzame spiervezels aan bod. Ook geven we inzichten in de blessuregevoeligheid, de rol van cafeïne als prestatieverbeteraar en het effect van sporten op de stofwisseling.

Huid (Dermagenomics)

Ons Dermagenomics-rapport geeft jou informatie over verschillende genetische eigenschappen wat betreft de huid, met name van het gezicht. Zo komt jouw aanleg voor acne, jouw gevoeligheid voor UV-licht en aspecten van intrinsieke huidveroudering aan bod. Bij die laatste kun je denken aan kraaienpootjes, hangende wangen en hangende oogleden.

Stress (Stress-genomics)

Ook stressgevoeligheid  en je reactie op het ervaren van stress heeft genetische componenten. In ons Stress-genomics-rapport brengen wij deze in kaart. Wij geven bijvoorbeeld inzichten in of jij een denker of doener bent in stressvolle situaties, hoe snel jouw lichaam herstelt van acute stress en hoe jouw lichaam omgaat met werkdruk. Daarnaast komt het effect van stress op de hartslag en de stofwisseling aan bod.

Slaap (Somnogenomics)

Wij bieden inzichten in verschillende genetische aspecten van slaap in het Somnogenomics-rapport. Dit doen wij onder andere voor de slaaptijd en -duur. Ben jij een ochtendmens of een avondmens? Ben jij een lange of een korte slaper? Verder kunnen wij iets zeggen over jouw slaapkwaliteit, hoe cafeïne jouw slaap beïnvloedt en jouw risico op het Restless Legs Syndrome.

Neancestry

Wist jij dat de moderne mens – de Homo Sapiens – en de Neanderthalers samen nakomelingen hebben gekregen? Dat is nog altijd in ons DNA terug te vinden. Het Neancestry-rapport geeft een kijkje in het aantal Neanderthaler-varianten dat zich in jou voortleeft. Dit rapport is alleen aan te schaffen in combinatie met een van onze andere DNA-rapporten.

Jouw privacy vinden wij het allerbelangrijkst

Wij snappen dat privacy een grote zorg kan zijn wanneer jij een DNA Thuis Test besteld. Maar bij Omniyou heb jij alleen de sleutel tot jouw DNA-data. Na het analyseren van het DNA, wordt jouw sample in eerste instantie gelijk vernietigd. Vervolgens anonimiseren wij de data.

Dit betekent dat wij jouw persoonsgegevens zoals naam en adres verwijderen uit onze database en dat wij de resultaten niet naar jou kunnen herleiden. Als jij vragen hebt over de resultaten, moet jij ons jouw unieke barcode geven, zodat wij in staat zijn jou te helpen. Zoals gezegd, alleen jij hebt de sleutel. Jij bent de baas over je eigen data.

Een gezondere leefstijl die écht bij jou past

Ben jij klaar om jouw kennis te verrijken over jouw lichaam en geest? Wil jij in staat zijn een gezondere leefstijl op te pakken die écht bij jou past? Bestel dan een Omniyou DNA Thuis Test en maak in jouw dagelijks leven geïnformeerde keuzes op het gebied van voeding, sport, huid, slaap en stress.

Zit jij nog met vragen, of ontvang jij graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op.