Curious about our DNA test? Then read Johnny’s experience now!

Isoleer jouw DNA

Altijd al willen doen wat wetenschappers kunnen? Nu kan het met deze truc. Alles wat je nodig hebt zijn een aantal keuken spullen en een beetje speeksel. DNA isoleren, hoe doe je dat?

Hoe kan je DNA isoleren?

Het isoleren van DNA is ook onderdeel van ons proces om het DNA te kunnen analyseren. Natuurlijk gebruiken wij methodes die iets schoner zijn en meer betrouwbaar. Met onze DNA Test Kit krijg je een compleet inzicht.

Omniyou analyseert zelf jouw DNA op gebieden zoals slaap en stress, maar natuurlijk ook op sport, voeding en huid. Alles om bewust te worden van hoe je gezonder kan leven.

Volg onze instructies

We zijn erg benieuwd of jij ook je DNA kan isoleren? Volg de handleiding en wees voor even een wetenschapper.

Wat heb je nodig?

De onderstaande spullen heb je nodig:

 • Een schoon shot glaasje
 • Speeksel
 • Afwasmiddel
 • Tafelzout
 • Ananassap (of lenzenvloeistof)
 • Gekoelde alcohol, 60% of hoger
 • Rietje
 • Tandenstoker

Wat doe je ermee?

En nu is natuurlijk de vraag hoe je jouw DNA kan isoleren? De volgende stappen moet je nemen:

 1. Spuug in het shot glaasje totdat het voor een kwart vol is met speeksel. Om meer speeksel te produceren kan je denken aan je favoriete eten, of denken aan een snoepje met citroensmaak. Er zitten veel cellen met DNA in je speeksel die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld je wangen.
 2. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Dit zorgt ervoor dat de cellen open breken zodat het DNA eruit kan.
 3. Voeg een klein beetje ananassap toe. Dit zorgt ervoor dat andere eiwitten die mee zijn gekomen met je speeksel worden afgebroken.
 4. Voeg vervolgens een heel klein beetje zout toe. Zout zorgt ervoor dat het DNA aan elkaar gaat klonteren.
 5. Nu voorzichtig mixen door het glaasje een beetje rond te draaien.
 6. De laatste stap in het het proces is het toevoegen van de alcohol. De alcohol moet als laagje bovenop de rest van het mengsel liggen. Het beste is dus om een beetje alcohol in een ander glas te schenken en vervolgens het rietje gebruiken om een klein beetje alcohol eruit te halen. Dit doe je door het rietje in het glas met alcohol te zetten en dan je vinger op de opening van het rietje te leggen. Laat vervolgens de alcohol heel voorzichtig uit het rietje komen in het shot glaasje door je vinger langzaam van het rietje af te halen.
 7. Nu zie je witte ‘strings’ in het bovenste laagje ontstaan, dit is je DNA! Je kan dit er voorzichtig uit halen door een tandenstoker te gebruiken. Nu ben je een echte wetenschapper!

Zie nu hoe je jouw DNA kan isoleren?

Is het je gelukt om je eigen DNA te isoleren? Kijk hier om te zien waar dit geweldige idee vandaan komt en voor een extra instructie video.

Kijk nu ook in onze shop!